Back

HTF gaat veranderen! Van enkel hobbyisme naar een balans tussen hobby en industrie!

HTF gaat veranderen! Van enkel hobbyisme naar een balans tussen hobby en industrie!

Van hobbydiscounter tot industriele webwinkel, maar waarom en wat ons bewoog om te veranderen. De grens tussen hobbyisme en industrie met daartussen een nogal harde grens, die grens is overbodig!

HTF Electronics gaat veranderen!


Ruim 10 jaar geleden was de naam HTF Electronics onvindbaar op internet, webwinkels waren er wel maar beduidend minder dan tegenwoordig, en het aanbod significant kleiner dan vandaag.

Hoewel de naam HTF Electronics 10 jaar geleden al in gebruik was genomen, betrof dit een zelfbouw website met knotsgekke experimenten, en een hoop baldadigheid in elektrotechniek. De naam destijds was HTF Production Electronics, een verwijzing naar het produceren van knotsgekke, maffe en soms ook wel gevaarlijke experimenten, wisten wij veel, het was grappig, en tegelijkertijd te idioot voor woorden.  Filmpjes en foto’s van die periode hebben we nog steeds, en zo af en toe komen we ze weer tegen en moeten we toch nog even stiekem lachen.

In 2011 Nam onze onderneming een meer serieuze wending, van enkele experimenteren naar het opkopen van restpartijen en inkoop van elektronica zolang het maar goed maar goedkoop was.
Ons eerste jaar proefdraaien resulteerde in veel beter zicht in wat we eigenlijk wel en niet wilde gaan doen. Op 2 november 2012 registreerde we onze onderneming bij de kamer van koophandel in Enschede onder de naam HTF Electronics, het woord Production lieten we achterwege simpelweg omdat we destijds niets produceerden maar enkel verkochten.

In de eerste 4 jaren van onze onderneming betref het voornamelijk inkoop vanuit Azië, goed maar goedkoop was nog steeds de insteek, maar gaande weg kwamen wij er ook achter dat goed en goedkoop vooral in Azië betekend dat je te maken krijgt met een onwijze grote hoeveelheid namaak, en hoewel het in het begin nog wel te doen was om te kunnen onderscheiden wat goed en troep was, werd dit gaande weg wel moeilijker, onze Led Strips bijvoorbeeld waren geen succes, niet omdat de strips zelf niet een succes waren, maar de kwaliteit liet te wensen over. Na 2014 zijn we daarom gestopt met de Led strips omdat het vrijwel niet te doen was om goed van slecht te onderscheiden.  

Na 2015 zijn we ons meer gaan richten op groothandelaren in EU, USA en Azië groothandelaren die kwaliteit garanderen, dit is wat we wilde en zodoende ontstonden de eerste overeenkomsten voor professionele producten, deugdelijke merknamen en de mogelijkheid om voor klanten te kunnen bestellen dat nog niet in onze webwinkel aanwezig was.

Ook werd in de jaren daarna duidelijk dat steeds meer industrie bij onze webwinkel binnen kwam, vragende naar producten die wij nog niet hadden maar wel konden krijgen. Een brede mix van bedrijven kleurde ons klanten bestand en zodoende ontstond er een aardige portfolio van bijzondere klanten, van scholen, tot ziekenhuizen en zelfs onze overheid. Maar wij zagen ook dat de hobbyist steeds meer vroeg naar producten die met hobbyisme moeilijk te krijgen waren, nadenkend over waarom deze verschuiving plaatsvond kwam het besef dat de hobbyist van vroeger niet meer de hobbyist van tegenwoordig is.

Men bouwt niet meer alleen maar zenders, radio’s, verlichting, en andere hobbymatige projecten. Waar vroeger het bouwen van een robot viel in de categorie “rocketscience” is de grens tussen uiterst professioneel en hobby dusdanig aan het vervagen dat de hobbyist meer wil dan de consumenten kant van elektronica, de hobbyist van tegenwoordig bouwt inderdaad robots, bouwen inderdaad 3D printers, en bouwen projecten waar dikwijls bedrijven jaloers op worden. Daarnaast zijn vele hobbyisten in het dagelijks leven werkzaam in een groot techniek bedrijf en in hun vrije tijd bezig met uitvinden van en voor het bedrijf. En daar zit vaak nou juist het probleem!

Hobbyisten zijn niet enkel hobbyisten meer maar privé professionals, maar wanneer deze privé professionals industriële kwaliteit van techniek willen hebben, vissen zij helaas achter het net. De industriële sector vereist dat een koper een kvk nummer en een btw nummer heeft om in te kunnen kopen, vereisen vaak grotere afname van producten, aantallen waar de privé professional er enkel van nodig heeft worden ineens geforceerd mits dit al mogelijk wordt gemaakt om aantallen aan te schaffen die niet meer om enkele of kleine aantallen gaan, maar afnames van 100 tot soms wel 10.000 stuks. Dat terwijl de industrie wel als hobbyist kan inkopen bij een hobbyisten webshop voor producten. Oneerlijk? Ja en nee, oneerlijk omdat de industrie vaak eerst een prototype wil bouwen en daarbij genoegen neemt met afwijkende kwaliteit en eerlijk omdat sommige producten simpelweg te duur zijn voor een privé professional om aan te schaffen.

Het neemt echter niet weg dat de hobbyist en de privé professional dikwijls niet dat kunnen krijgen dat ze graag zouden willen gebruiken, en daar wil HTF Electronics op in spelen. Er zijn hedendaags onwijs veel hobbyisten websites voor elektronica, ze schieten als paddenstoelen en met bosjes te gelijk de grond uit, concurreren elkaar, althans dat denkt men, helemaal plat op basis van prijs, motto’s in de trend van “wij zijn de goedkoopste” en idealen om goedkoper te zijn dan je concurrent, maakt dan ook dat na verloop van tijd deze grote hoeveelheden webwinkels ook weer met bosjes tegelijk verdwijnen.

Veel van deze webwinkels bestaan amper een jaar tot 2 jaar, zij die het langer volhouden verdwijnt alsnog binnen 5 jaar! HTF Electronics bestaat als webwinkel inmiddels langer dan dat, maar ook wij zien dat enkel hobbyisme niet meer de roze wolk is van een aantal jaren geleden. Dus gaan wij veranderen van enkel hobbyisme naar een combinatie van industrie en hobbyisme! Zo kan de industrie bij ons winkelen voor industrie en hobby, maar kan de hobbyist winkelen voor hobbyisme en industrie. Best of both worlds noemen we dit dan maar, het is uiteraard veel meer dan dat.
Zo is het voor de industrie totaal geen moeite om aan hobbymateriaal te komen, maar kan nu de hobbyist vrijwel moeiteloos aan bijvoorbeeld een kracht motor komen, een frequentie regelaar, pneumatisch actuatoren, PLC’s, professionele behuizingen, klemmenstroken, en dergelijke.


Met deze verandering binnen HTF zijn wij voorlopig nog lang bezig om dit assortiment aan te vullen met nieuwe producten, en met de mix tussen hobby en industrie leeft HTF Electronics op naar het credo dat samen gaat met onze bedrijfsnaam.

HTF Electronics, We Help Create Your Imagination!Compare products Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
HTF Electronics 9.4 / 10 - 166 Reviews @ Webwinkelkeur
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »
← Return to the back office    Due to construction of our workspace orders wil be shipped once per week from July til and with August If you have questions, please email us! Hide