Over ons

Hoe HTF Electronics is ontstaan!

De naam HTF Electronics is niet altijd geweest zoals het nu is. de naam die vroeger werd gebruikt door de eigenaar Lucien Westgeest en 1 van zijn vrienden als noemer voor hun hobby projecten, de experimenten, prototypes, proof of concepts die werden verricht werden op een website geplaats genaamd HTF Production Electronics, de naam HTF hebben werd destijds overgenomen uit een computergame genaamd Dune 2000 en stond voor High Tech Factory. De naam vonden zij interessant en zodoende hebben zij dat jaren gebruikt eigenlijk als geintje.

Naarmate hun studies vorderden in de wereld van techniek gebruikten zij deze naam niet meer zoveel als voorheen maar bleef wel altijd aan hen verbonden.In de daarna volgende jaren van werd de naam HTF Production Electronics eigenlijk weinig tot niet meer gebruikt.

In 2011 werd de naam HTF Production Electronics weer van stal gehaald en in gebruik genomen.

De naam was te lang en zodoende werd de naam ingekort naar simpelweg HTF Electronics er werd immers niets geproduceerd enkel verkocht en zodoende begon  de inkoop van producten rechtstreeks uit China, eerst componenten, toen led verlichting en naderhand ook Arduino en aanverwanten. De webshop groeit sinds de oprichting in 2012 elke maand met nieuwe producten.

Sinds de start van deze webwinkel ziet Lucien die inmiddels niet meer alleen werkt een verschuiving van professionalisme en hobbyisme, en het wordt duidelijk dat de hobbyist steeds meer industriële producten willen, dat terwijl de grens tussen hobby en industrie moeilijk te overkomen is. De industrie vereist vrijwel altijd een registratie bij een kamer van koophandel, dat terwijl de industrie wel hobby elektronica kan verkrijgen zonder enige moeite.

De grens die vroeger is ontstaan tussen hobby en industrie is al jaren aan het vervagen door de komst van IoT, Arduino, Raspberry Pi en aanverwanten, de hobbyisten van tegenwoordig zijn niet meer de hobbyisten van vroeger, steeds meer hobbyisten zijn hun status als hobbyist ver voorbij en eigenlijk professioneel bezig met het beoefenen van hun “hobby” Immers deze mensen bouwen geen radio’s, versterkers, zenders verlichting or schakeleenheden. De hobbyist van 2018 bouwt zijn eigen domotica systeem, bouwt een eigen 3D printer, een eigen robot, de drempel om een robot te bouwen bijvoorbeeld is niet meer “The Rocket Science” van vroeger, maar algemeen beschikbaar met de komst van MCU’s.

Toen HTF Electronics begon als de nieuwe speler in de wereld van techniek, was dit inderdaad gericht op hobby, en hoewel dit in de eerste 3 jaar inderdaad als leidraad werd genomen is de webwinkel inmiddels flink aan het veranderen naar industrie maar met de mogelijkheid om voor de “hobbyist” ook aan deze techniek te kunnen komen zonder daarvoor KvK geregistreerd te hoeven. De beweeg redenen zijn eigenlijk eenvoudig, onze huidige generatie van jeugd die zich interesseert in deze techniek hebben tegenwoordig op jonger leeftijd al meer kennis dan de mensen die al jaren lang in deze industrie werken, deze jonger generatie heeft de potentie om de toekomst van onze wereld radicaal en zelf revolutionair te veranderen. HTF wil dit niet tegenwerken door de grenst tussen Hobbyisme en professionalisme gesloten te houden maar juist open te zetten. Onze jonger uitvinders in spe moet je niet tegenwerken, maar aanmoedigen!

Het doel van HTF is eigenlijk daarom simpel, Continuïteit, aanmoedigen van onze jonge generatie, en de grens tussen industrie en hobby gelijk trekken. Wie weet dat jouw zoon, dochter of buurjongen iets maakt, uitvind, aanpast of verbeterd door middels van industrie techniek die nu gesloten is, terwijl dat wellicht niet mogelijk was gewest als dit gesloten blijft.

Wij hopen dat dit verhaal over HTF Electronics duidelijkheid geeft over hoe Lucien met HTF Electronics is gestart. de kleine onderneming is nog steeds bezig met groeien en langzaam maar zeker word HTF Electronics steeds bekender en krijgen we steeds meer vaste klanten die allemaal erg tevreden zijn over onze diensten. Het 3 persoons team achter HTF Electronics staan allemaal klaar om jullie te helpen.


HTF Electronics, We help create your imagination!


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »